brialka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmanipulované poradie u lekára a ochota niektorých sestričiek...

Stalo sa to náhodou alebo je to fakt?

Dnešok nebol pre mňa ničím výnimočný. Som mesiac po úraze a tak som sa vybrala na kontrolu, ako každý štvrtok.

S mojím príchodom odbilo 10 hodín. Pár ľudí už stálo predo mnou. Tak som sa usadila do čakárne a čakala.
Medzitým už prišlo asi 10 ďalších ľudí. Na moje veľké prekvapenie však sestrička volala postupne ľudí, ktorí prišli predo mnou ale aj pacientov, ktorí sa dostavili až hodnú chvíľu po mne.
Najskôr sestrička vzala pána na vozíku, to som samozrejme pochopila. Potom sa do ambulancie dostal ďalší pán na vozíku, po ňom vošla sestrička so svojím synom, potom ďalšia sestrička s nejakým pacientom, ktorého doprevádzala. Už už som myslela, že som na rade ja. Ale to bol omyl, pretože sestrička nezavolala do ambulancie mňa, ale inú pani. Po nej zas inú pacientku. Potom tam suverénne vrazil ošetrovateľ. A potom ešte nejaký pán, ktorý sa so sestričkou veľmi dobre poznal, keďže si tykali, a to aj napriek tomu, že sa ani nestihol vyzliecť z bundy, pretože sotva vošiel do objektu.
Na dverách ambulancie visel oznam, že by pracovníci tejto ambulancie boli radi, aby sme my, teda pacienti, pomohli zlepšiť nimi ponúkané služby a to tak, že vyplníme jednoduchý dotazník. Ten však nebol k dispozícii blízko,ale možnosť jeho vyplnenia bola o niekoľko 100 metrov ďalej, v inej budove nemocnice. Takže táto možnosť neprichádzala do úvahy. Ale našťastie bolo na tom ozname aj telefónne číslo, kde ho môžeme vyplniť tiež. Je to síce na moje náklady, ale keďže som bola dosť nabrúsená, tak som sa rozhodla zavolať tam aj tak. Ibaže po vytočení čísla sa mi na displeji objavila informácia, že dané číslo sa nepoužíva. Super. Na jednej strane sa ambulancia tvári, že chcú vyjsť v ústrety pacientom, na strane druhej je to len oblb, pretože číslo nefunguje. Keď už v čakárni ambulancie ostali len dvaja pacienti a ja, rozhodla som sa, že sa do ambulancie votriem.
Sestra otvorila dvere a ja som ju požiadala, či by ma už mohla vziať. Uhla sa od dverí a pustila ma. KONEČNE. Pozrela som sa na hodinky, bolo niečo po 12tej. Krása... Lekár ma vyšetril rýchlo, ale dôkladne. Po pár minútach som už znova bola na chodbe.
Medzi dverami som si nemohla odpustiť poznámku o nefungujúcom telefónnom kontakte. Sestričku to ale ani trocha nezaujímalo. Dokonca ani nevedela, čo je na danom ozname napísané a o čo sa teda jedná!!! Ohrnula nosom, že asi zmenili číslo. A zabuchla dvere.
Celá nahnevaná som volala mame, ktorá v danej nemocnici pracuje tiež, potrebovala som sa totiž niekomu posťažovať. Po našom rozhovore mama volala na dané oddelenie, aby sa ujasnilo, čo sa vôbec stalo. A sestrička mamu presviedčala, že ma vzala presne podľa poradia, ako som prišla. Namiesto ospravedlnenia som sa teda dočkala osočovania, že som si to všetko vymyslela sama... Verím, že o mesiac na mojej kontrole nebude mať službu práve ona...


Svet okolo | stály odkaz

Komentáre

  1. nooo
    mozno boli objednani ti ludia a preto sli pred tebou... mne sa to stava tiez a v mojom pripade su naozaj objednani a pretu idu predomnou... kazdopadne k dokorke chodim zasadne o hodinu skorej ako zacne ordinovat :)

    prajem pekny den
    publikované: 26.03.2009 18:00:13 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nooo 2
    ja som bola na kontrole na pohotovosti, tam sa neobjednava na hodiny, len na den, ze pridete vtedy a vtedy... ale aby som bola pokojnejsia, asi si to objednavanie vsugerujem :) dik za tip :) :)
    publikované: 26.03.2009 18:51:41 | autor: brialka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Je TO tak...
    -moc Vam prajem,aby Tam na buduce bola iná...lebo je TO tak -
    aj u NAS...a na "pohotovosti" sa nerobia ziadne kontroly ,tam sa robí
    len to MINIMUM pre zachranu zivota,alebo nie?...
    publikované: 26.03.2009 23:55:30 | autor: GR* (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. je to tak...
    GR*, pohotovost funguje v case poobednajsich hodin, ked su ine ambulancie uz po "zaverecnej", v doobednajsich hodinach ale tieto ambulancie funguju uplne inak... ta, kde som bola ja, funguje ako kontrola ambulancia, vedlajsia pohotovost "krvavych urazov" napriklad funguje ako prijmova ambulancia... takze asi tak, setria na miestostiach...
    publikované: 27.03.2009 10:15:09 | autor: brialka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Nevieš gde žijež
    Normálna štandartná situacia.My niesme ako tý sprostý západniry ,preto je nám tak dobre a sme taký vyspelý.
    publikované: 27.03.2009 11:11:44 | autor: Jožko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014